Nieuws

Uitnodiging onthulling kunst op kap nieuwe Zwolse busstation

vrijdagochtend 30 november 2018

Het nieuwe busstation aan de Hanzelaan is bijna klaar. De abri’s staan er, de bomen zijn afgelopen week geplant en op dit moment wordt het doek aan de kap boven het busstation bevestigd. Hieronder kunnen de busreizigers straks droog op hun bus wachten. Het doek boven de buskap is niet zo maar een doek: het is een echte eyecatcher! Melle Mijnhardt, Tamme de Boer en Stefan Alberts, drie Zwolse kunstenaars, kropen afgelopen zomer in de huid van de busreiziger en verwerkten wat ze in en rondom Zwolle zagen in een eigentijdse kunstuiting. Op vrijdagochtend 30 november onthullen we het resultaat van hun creativiteit in het bijzijn van de pers. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Primeur
De kunstuiting op de kap van het nieuwe Zwolse busstation is 70 x 13 meter groot en daarmee de grootste kunstuiting van Zwolle. Als genodigde heeft u de primeur om deze bijzondere kap nu alvast te bewonderen. Het nieuwe busstation wordt namelijk pas op 17 februari 2019 in gebruik genomen. Na de onthulling op vrijdagochtend 30 november gaat de trap naar het nieuwe busstation weer ‘op slot’.

Start in de reizigerstunnel
De onthulling van de buskap start om 10.00 uur in de reizigerstunnel bij de trap naar het nieuwe busstation. Zorg dat u er iets eerder al bent zodat u niets mist. Vanaf hier lopen we samen met u en de andere genodigden de trap op naar het nieuwe busstation. De trapopgang naar het nieuwe busstation ligt in de tunnel aan de zuidzijde, buiten de poortjes. Als u de reizigerstunnel vanaf de Hanzelaan inloopt, heeft u om bij de trapgang naar het nieuwe busstation te komen geen ov-chipkaart of passagepas nodig. Dat is wel het geval als u vanaf de stadszijde door de tunnel loopt.

Datum: vrijdag 30 november 2018
Tijd: 10.00 tot 11.00 uur
Locatie: in de reizigerstunnel onderaan de trap naar het nieuwe busstation

Meer weten?
De bouw van het busstation is onderdeel van het project Spoorzone Zwolle waarin NS, ProRail, provincie Overijssel en gemeente Zwolle nauw samenwerken. Meer weten? Kijk op www.zwolle.nl/spoorzone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.